۲۱ اسفند ۱۳۸۳، ۱۴:۱۲

چهارمين جشنواره بين‌المللي پويانمايي تهران به كار خود پايان داد ؛ انيميشن "ائتلاف " بيشترين جايزه را به خانه برد

چهارمين جشنواره بين‌المللي پويانمايي تهران طي مراسمي با معرفي برگزيدگان بخش مسابقه ايران و بين‌الملل به كار خود پايان داد.

به گزارش خبر نگار سينمايي "مهر" در اين مراسم كه عصر ديروزبا حضور مسئولين برگزاري ، هنرمندان و اهالي مطبوعات  در سالن حجاب كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار شد ، هيأت داوران بخش مسابقه ايران متشكل ازسعيد توكليان، فهيمه سرخابي، وجيه‌الله فردمقدم، ابراهيم فروزش و عبدالله عليمراد  بيانيه خود را قرائت كردند . در اين  آمده است:
"هيأت داوري شاهد تحول چشم‌گيري در عرصه هنر و صنعت انيميشن كشورمان بود و اميدوار است تا كسب جايگاه حقيقي خود و جهاني شدن هنر – صنعت انيميشن ايران تلاشي همه جانبه و علمي داشته باشد. اميد كه با توجه به ارزش‌ها و فرهنگ بنيادين هنر ايراني و تقويت مديريت تخصصي در توليد بيش از پيش فراگير، شاهد درخشش فزون‌تر آثار هنرمندان كشورمان در عرصه بين‌المللي باشيم. 
 بخش اقتصادي و حمايت از فيلم‌سازان مستقل انيميشن جايگاهي حساس دارد؛ با ذكر اين نكته طالب حمايت‌هاي همه جانبه متوليان سينماي ايران از اين نسل پر تلاش و خلاق هستيم. "

در ادامه اين مراسم برگزيدگان چهارمين جشنواره پويانمايي تهران به اين شرح اعلام شد :

– بهترين فيلم اول: «نگه‌دار پياده مي‌شم» ساخته معين صمدي
– بهترين فيلم دوم: «حفره» ساخته وحيد نصيريان محصول مشترك كارگردان، مركز گسترش سينماي مستند، تجربي و شوراي آموزش فرهنگ پيش‌گيري از اعتياد
– بهترين فيلم سوم: «گريز»‌ ساخته مهبد بذرافشان
– جايزه ويژه هيأت داوران: «چت ايروني» ساخته امير سحرخيز
– بهترين فيلم با موضوع كودك و نوجوان: فيلم «ماه بود و روباه» ساخته بابك نظري محصول كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان
– بهترين اثر تلويزيوني فيلم «تولدت مبارك» ساخته زحل رضوي
– بهترين اثر تبليغي: «ماهي تن ساحل» ساخته عليرضا گلپايگاني و فائز علي‌دوستي
– بهترين فيلم نوآورانه: فيلم «ائتلاف»‌ساخته علي‌اكبر صادقي و عليرضا كاويان‌راد محصول كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان
– بهترين فيلم‌نامه: «پلاتو» ساخته فائز علي‌دوستي
– بهترين انيماتور: بهمن نظري انيماتور فيلم «از سيب تا سيب»
– بهترين فضاسازي: فيلم «مرد هزار ساله» ساخته آزاده شكوري‌راد و كاوه كنعاني
– بهترين موسيقي: فردين خلعتبري سازنده موسيقي فيلم «ائتلاف» محصول كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان
– بهترين صداگذاري: سام كاشفي و بهزاد توكلي براي فيلم «مرد هزار ساله»‌
 جايزه ويژه دبير جشنواره در اين بخش  به خاطر ايجاد تحول و تنوع در توليد آثار پويانمايي تلويزيوني به مجتبي مشيري رييس مركز فرهنگي و هنري صبا اهدا شد.

علاوه براين  به فيلم‌هاي «زميني» ساخته كيانوش عابدي براي ايجاد و ارايه اثري شاعرانه،‌ «بيست و يكم» ‌ساخته محمد نوباغي براي استفاده از طنز ويژه انيميشني موجز در القاي موضوع،‌ «ژنرال و بادبادك» ساخته محمدعلي سليمـان‌زاده براي محتوي و نو‌آوري در شيوه پرداخت و «غوره» ساخته هاله كاظمي و امين فرامرزيان براي موفقيت در اجراي اثري ساده، خلاقانه و كودكانه و همچنين دانشكده صدا و سيما به خاطر تلاش مستمر در امر آموزش هنر – صنعت انيميشن و هدايت نسل جوان ديپلم افتخار اهدا شد.

در بخش بين الملل نيز كه داوري آن را «گيليان ليسي»، «يرژي كوچيا»،‌ «اكبر عالمي»، «ماريوت ريمينن» و «مراد كرتوبي» بر عهده داشتند جوايز منتخبين اهدا شد :

– بهترين فيلم اول: «تولد» ساخته حميد نويم محصول مشترك ايران و سوئد
– بهترين فيلم دوم: «اضافه‌كاري» ساخته «دمي‌ين‌ فري»، «تي‌بات برلند» و «اوري آتلان» محصول كشور فرانسه
– بهترين فيلم سوم: «سپ» ساخته «هيون جوكيم» محصول كشور انگلستان
– جايزه ويژه هيأت داوران: «ائتلاف»‌ ساخته علي‌اكبر صادقي و عليرضا كاويان‌راد محصول كشور ايران
– بهترين فيلم با موضوع كودك و نوجوان: «پسر تولد» ساخته سه‌يونگ‌ پارك محصول كشور ايتاليا
– بهترين اثر تلويزيوني: «سفر به مريخ» ساخته خوآن پابلو زاراملا محصول آرژانتين
– بهترين پويانمايي فلسفي: «كوزه‌گر» ساخته دمي‌تري‌ ولاسوف محصول كشور ازبكستان
– جايزه ويژه دبير جشنواره نيز در اين بخش به فيلم «مردي بدون سايه» ساخته «جرج شويزگبل» محصول مشترك سوئيس و كانادا اهدا شد. 
فيلم‌هاي «حلقه» ساخته زولين رانكوئر،‌ وين‌سنت ‌برت‌سون، چارلز بلندشار و اميلي بويارد محصول كشور فرانسه به دليل هماهنگي صدا، تصوير و ساختار طراحي و حركت حلزون و خطوط جانبي موزون، «دوست عزيز و رفيق لذيذ» ساخته هادي يقين‌لو محصول ايران به خاطر بازي شيطنت‌‌آميز دو موجود متفاوت كه راه دوستي را پيدا مي‌كنند و «اولاي فاخته» ساخته بوهان هاگل ‌بك محصول كشور سوئد به خاطر چشانيدن طعم شيرين زندگي و تحول هميشه مسير ديپلم افتخار دريافت كردند. 

در ادامه مراسم  آسيفاي ايران با اهداي لوح تقدير از فعالان عرصه پويانمايي كشور تشكر كرد.
در بيانيه آسيفاي ايران آمده است : با توجه به آثار نماياني كه در طول سه دوره پيشين جشنواره پويانمايي و حركت مفيد و سازنده آن به چشم مي‌خورد، انجمن فيلم‌سازان انيميشن ايران (آسيفا)، برگزاري دوره چهارم جشنواره پويانمايي را به برگزار كنندگان آن تبريك مي‌گويد و آرزو دارد اين واقعه مهم هنري كشور در هر دوره گامي اساسي‌تر و سازنده‌تر به جلو بردارد.

 لوح تقدير آسيفا به دليل فعاليت مستمر در گسترش و ترويج فرهنگ انيميشن فيلم ايران در خارج از مرزهاي ايران به نسرين ميرشب اهدا شد. 
لوح تقدير ديگري از سوي آسيفا به انجمن آسيفا شعبه همدان به دليل فعاليت‌ بي‌وقفه و فراگير منطقه‌اي استان همدان تعلق گرفت.
آخرين لوح تقدير آسيفا نيز به دليل كوشش و فعاليت‌هاي پيگير و جريان‌ساز در زمينه گسترش هنر انيميشن و آثار مثبت آن در بخش توليد و آموزش انيميشن به محمدرضا كريمي‌صارمي اهدا شد.

به گزارش خبرنگار سينمايي "مهر"  در بخشي از اين مراسم نيز مهندس محسن چيني‌فروشان مدير عامل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان  طي سخناني گفت : شايد زمان آن رسيده باشد كه تلويزيون ، اين رسانه ملي يك كانال اختصاصي انيميشن هر چند با ساعاتي محدود در شبانه‌روز راه‌اندازي كند. اين همه هنرمند جوان كه با ايده‌هايي نو و شيرين پا به عرصه توليد گذاشته‌اند پنجره‌هايي براي تنفس لازم دارند تا آثارشان را عرضه كنند. راه اندازي شبكه تلويزوني انيميشن يك ضرورت است.

وي همچنين گفت :  چهارمين جشنواره بين‌المللي پويانمايي تهران در حالي برگزار شد كه مورد استقبال بيش از انتظار مردم، رسانه‌ها و هنرمندان قرار گرفت. اين مسأله نشان ‌دهنده جاي آن خالي است .  از همين رو وظيفه دست‌اندركاران و مسؤولان بيشتر مي‌شود و بايد پاسخي درخور به اين همه نياز و شور و استقبال داد. 
مدير  تأكيد كرد: فيلم پويانمايي يك "هنر- صنعت - رسانه" است. پويانمايي هنر است پس بايد هنرمندانه ساخته شود . قالب و محتوا در يك اثر هنري دو روي يك سكه‌اند و لازم و ملزوم يكديگر . نبايد يكي را به نفع ديگري ناديده گرفت يا قرباني كرد . اثري هنرمندانه و اثرگذار است كه بازتاب انديشه‌اي، احساسي و سخني به هنرمندانه‌ترين وجه باشد. 
وي در ادامه افزود : توجه دوستان و هنرمندان جوان كشورم را به آشنايي و مطالعه هر چه بيشتر متون و ادبيات فارسي و نيز سنت‌ها، ارزش‌ها، اعتقادات و باورهاي مردم و بهره‌گيري از اين دو منبع لايزال جلب مي‌كنم تا آثاري خلاق، پويا، اميدآفرين و ماندگار داشته باشيم.
چيني فروشان گفت : پويانمايي صنعت است پس بايد از آخرين و بهترين دست آوردهاي  بشر استفاده كند و تكنولوژي جديد، در خدمت اين هنر قرار گيرد. امكان حركت و پويانمايي در شيوه‌هاي نو؛ ايجاب مي‌كند كه از اين مقوله غفلت نورزيم و نيز اقتصاد و هزينه درآمد اين صنعت بايد به گونه‌اي باشد كه بتواند ادامه راه دهد و گرنه از نفس خواهد افتاد. 
وي گفت :  فيلم پويانمايي مي‌تواند جايگاهي رفيع‌تري در نظام فرهنگي،‌ آموزشي و صنعتي كشورمان داشته باشد.
چيني فروشان تاكيد كرد : در گذشته پويانمايي در غربت به سر مي‌برد و حالا مجله دارد، كتاب دارد، جشنواره دارد،‌ كارگاه‌هاي آموزشي و بحث و نقد و نظر دارد و نيز قرار است در آينده انجمن صنفي هم داشته باشد. اگر به همين سرعت جلو برويم به زودي ميوه‌هاي شيرين و فراوان‌تري اين نهال چهار دوره‌اي خواهد داشت.
در ادامه اين مراسم  سيدحسين وزيري معاون پژوهش كانون و رييس چهارمين جشنواره بين‌المللي پويانمايي تهران ديگر سخنران مراسم گفت :  ارسال 750 فيلم از توليدات هنرمندان پويانماي سراسر كشور كه 211 اثر از آنها در بخش مسابقه ايران به رقابت پرداخته‌اند و نسبت به دوره گذشته حدود 300 درصد رشد داشته است سرعت و شتاب پويانمايي ايران براي رسيدن به سطوح اول بين‌المللي است از سويي ديگر 700 فيلم از هنرمندان 61 كشور جهان متقاضي حضور در بخش مسابقه بين‌الملل جشنواره چهارم بوده‌اند كه از اين تعداد 235 فيلم به بخش مسابقه بين‌الملل راه يافته است افزايش 100 درصدي آمار اين بخش و اعتبار جهاني آثار ارايه شده نشانگر جايگاه ويژه جشنواره تهران در جهان پويانمايي است.
وي  افزود: علاوه بر دو بخش فوق نمايش 176 فيلم در بخش‌هاي نمايش ويژه و چشم‌انداز جشنواره كه محصول مؤسسات بزرگ پويانمايي ايران و جهان و هنرمندان برجسته بين‌المللي است عرصه مناسبي را براي شناخت و تحليل انديشه هنرمندان ملل مختلف و آشنايي علاقه‌مندان به هنر پويانمايي با پيشرفت‌هاي اين هنر ناب ايجاد كرده است. نمايشگاه تخصصي دستاوردهاي پويانمايي 34 شركت، مؤسسه و آموزشگاه، تشكيل كارگاه پويانمايي، نشست‌هاي تخصصي، نمايش آثار داوران بين‌الملل و بسيار برنامه‌هاي متنوع و پرباري كه در طول برگزاري جشنواره چهارم شاهد آن بوديم مؤيد آن است كه جشنواره بين‌المللي پويانمايي تهران به سوي گشودن افق‌هاي تازه در عرصه پويانمايي و دست‌يابي به اهداف بزرگ‌تر مسير بي‌بازگشت خود را ادامه مي‌دهد.
وزيري تأكيد كرد: امروز شاهد استقبال و گرايش روزافزون جوانان ايراني به هنر پويانمايي هستيم. استقبالي كه توليد آثار كوتاه و مستقل و حتي بلند پويانمايي را به گونه‌اي شگفت‌آور افزايش داده است. اين رشد كمي نشانگر پتانسيل قوي پويانمايي ايران براي رسيدن به سطح اول جهاني اين هنر و بسيار مبارك است اما يقيناً تمامي دست‌اندر كاران هنر پويانمايي كشور اعم از دانشگاه‌ها، مراكز تصدي‌گر، مؤسسات توليد پويانمايي و هنرمندان پويانما بر اين مهم واقفند كه رشد كمي آثار به تنهايي و بدون حفظ كيفيت هشداردهنده است و مي‌تواند در آينده ما را از مسير صحيح پيشرفت منحرف كند. از اين‌رو و همگام با استقبال جامعه هنري و با همكاري اساتيد،‌ پيش‌كسوتان،‌ نويسندگان و صاحبان انديشه و با بهره‌گيري از ويژگي‌هاي هنر پويانمايي، تنوع موضوعات، گستردگي مسائل انسان امروز، طيف وسيع مخاطبان هنر پويانمايي، توانايي اين هنر در بيان عقايد، انديشه‌ها،‌ احساسات و تخيلات آدمي، پيشرفت تكنيك‌ها، رشد تكنولوژي، گسترش رسانه‌ها و از همه مهم تر فرهنگ غني و پربار مذهبي و ملي ما هنر و هنرمندان پويانمايي ايران قادر خواهند بود در عرصه گفت و شنود انسان معاصر در جايگاهي بلند قرار گيرند.

 

کد خبر 164839

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha